Translator

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ο Πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο πάει για μετωπική μάχη, απέναντι στην ΟΥΕΦΑ για το 2ετές πρόγραμμα του Μουντιάλ...

 



Ο Ινφαντίνο κοντράρει την UEFA

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο όπως γράφει ο Μάνος Σταραμόπουλος προωθεί το διετές τουρνουά, αλλά η UEFA παραμένει αντίθετη, οπότε η σύγκρουσή τους δείχνει να είναι αναπόφευκτη…

Ο Ινφαντίνο κοντράρει την UEFA

Ο πρόεδρος της FIFAΤζιάνι Ινφαντίνο με τις εξελίξεις που έχουν πάρει τα πράγματα στο διεθνές ποδόσφαιρο, δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του στην ηγεσία της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τις 211 εθνικές ομοσπονδίες δήλωσε ότι η FIFA αναλαμβάνει την «πιο περιεκτική και εμπεριστατωμένη διαδικασία διαβούλευσης που έχει δει ποτέ ο κόσμος του ποδοσφαίρου σε παγκόσμια βάση» κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδικτυακής συνόδου κορυφής των ενώσεων μελών της FIFA για να αντιμετωπίσει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην παρουσίαση του ημερολογίου που θα πρέπει να παρουσιάσει στο  71ο  Συνέδριο  της FIFA τον Μάιο του 2021.

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει στο vradini.gr για την επιστροφή Ποτσετίνο στην Παρί, ως προπονητή | 0a 2
Μάνος Σταραμόπουλος
Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Η σύνοδος κορυφής, η οποία περιελάμβανε λεπτομερείς παρουσιάσεις από τον επικεφαλής της FIFA για την παγκόσμια ανάπτυξη ποδοσφαίρου, αλσατό Αρσέν Βενγκέρ  και τη διπλή προπονήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, Τζιλ Έλλις , η οποία ανέλαβε το ρόλο της αρχηγού της FIFA σε τεχνικά θέματα καθώς και συμβούλου για το γυναικείο ποδόσφαιρο, παρείχε την δυνατότητα στις εθνικές ομοσπονδίες να  μοιραστούν τις απόψεις τους ως μέρος της τρέχουσας διαβούλευσης σε σχέση με το μελλοντικό ΔΠΔ.

Το Διεθνές αγωνιστικό καλαντάρι καθορίζει τις ημερομηνίες των αγώνων των εθνικών ομάδων και τις ημέρες κατά τις οποίες οι ποδοσφαιριστές  πρέπει να απελευθερωθούν από τους συλλόγους τους, ώστε να ενταχθούν στις εθνικές τους ομάδες.  Συνεπώς, έχει κεντρικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλες τις περιοχές του κόσμου και σε όλα τα επίπεδα.

“Αυτή η πρώτη σύνοδος κορυφής ήταν ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία διαβούλευσης, επειδή έδωσε στα μέλη του Συμβουλίου της FIFA και σε περισσότερες από 200 ομοσπονδίες-  μέλη της FIFA την ευκαιρία να καταθέσουν  προτάσεις, να θέσουν ερωτήσεις και να συζητήσουν θέματα με ανοιχτό και διαφανή τρόπο”, δήλωσε  ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο μετά την 4ράωρη συνάντηση.

«Θέλουμε να υιοθετήσουμε μια ολιστική ενέργεια  με μια σφαιρική προσέγγιση σε αυτό το έργο. Η FIFA έχει μία διοργάνωση που διαρκεί ένα μήνα κάθε 4 χρόνια και συμβάλλει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε 211 ομοσπονδίες μέλη της  και τις άλλες διοργανώσεις της FIFA. Η Παγκόσμια ομοσπονδία έχει φιλοδοξίες για ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εάν έχουμε πιο επιτυχημένα γεγονότα,  που λαμβάνουν χώρα σε τακτική βάση. Η νέα FIFA είναι ανοιχτή για αυτόν τον τύπο διαλόγου,  καθώς προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για το γυναικείο, ανδρικό και νεανικό ποδόσφαιρο στο μέλλον, τόσο όσον αφορά το διεθνές ημερολόγιο αγώνων όσο και τη μεταρρύθμιση των τελικών διοργανώσεων  ».

Ο Πρόεδρος της FIFA περιέγραψε το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας διαβούλευσης, η οποία ξεκίνησε σε μια πρώτη φάση με ποδοσφαιριστές και προπονητές, και τώρα έχει περάσει σε μια δεύτερη φάση που περιλαμβάνει ενώσεις μελών, συνομοσπονδίες και ενδιαφερόμενα μέρη, ειδικά οπαδούς. Στη συνέχεια, μια περιεκτική έκθεση θα δημοσιευθεί τον Νοέμβριο του 2021 πριν πραγματοποιηθεί μια παγκόσμια σύνοδος κορυφής πριν από το τέλος του έτους.

«Έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε την ποδοσφαιρική ιστορία, να κοιτάξουμε μπροστά, να διδαχθούμε από το παρελθόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον γιατί το όραμά μας είναι να κάνουμε το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της FIFA. Και συνέχισε:  «Αλλά θα κάνουμε αλλαγές μόνο αν ωφελήσει όλους. Κανείς δεν πρέπει να είναι χαμένος σε αυτό, όλοι θα πρέπει να είναι καλύτερα στο τέλος της ημέρας. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι, αν ο παγκόσμιος κόσμος του ποδοσφαίρου και όλοι σε αυτόν δεν είναι καλύτερα. Έχουμε επίγνωση των διαφορετικών προκλήσεων που φέρνει αυτό ».

Ο Αρσέν Βενγκέρ περιέγραψε τις προτάσεις του σε σχέση με το διεθνές ημερολόγιο αγώνων ανδρών, τονίζοντας την επιθυμία του να γίνει  το ποδόσφαιρο καλύτερο.

«Είναι μια τολμηρή πρόταση για το μέλλον του ανδρικού ποδοσφαίρου και ακολουθεί τέσσερις βασικές αρχές, δηλαδή την ανασυγκρότηση των προκριματικών αγώνων της εθνικής ομάδας, τη μείωση των ταξιδιών για τους ποδοσφαιριστές,  τη δημιουργία περισσότερου χώρου για ουσιαστικούς αγώνες και τα τουρνουά και την εξασφάλιση μιας υποχρεωτικής περιόδου ανάπαυσης για τους ποδοσφαιριστές ,  μεταξύ εποχών », δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA.

 “Οι προκλήσεις με τη σωστή νοοτροπία μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες”, δήλωσε η Τζιλ Ελλις , η οποία παρουσίασε το όραμά της σε σχέση με την πιθανή ανανέωση του διεθνούς ημερολογίου αγώνων γυναικών.

 «Έχουμε ζητήματα τόσο στο ποδόσφαιρο της εθνικής ομάδας όσο και στο ποδόσφαιρο συλλόγων που απαιτούν ουσιαστική αλλαγή. Η εστίασή μας είναι στην παροχή πιο ισορροπημένων ευκαιριών παιχνιδιού σε εθνικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο και στην εξεύρεση καλύτερων λύσεων για την προώθηση του ποδοσφαίρου των συλλόγων. Επομένως, στην προτεινόμενη λύση μας θα ήταν η ευκαιρία να αλλάξουμε τη συχνότητα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών FIFA και των ηπειρωτικών τουρνουά, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια πολύ μεγαλύτερη πλατφόρμα για το γυναικείο ποδόσφαιρο ».

Ο Αρσέν Βενγκέρ περιέγραψε επίσης δύο προτάσεις για το μέλλον των νέων διοργανώσεων της FIFA, με μια τυπική προσέγγιση για τα τουρνουά αγοριών και κοριτσιών. Η πρώτη επιλογή που παρουσιάζεται περιλαμβάνει ένα ετήσιο τουρνουά U17 για 48 ομάδες και ένα διετές τουρνουά U20 για 24 ομάδες, ενώ η δεύτερη επιλογή εξετάζει τον προγραμματισμό των ετήσιων τουρνουά U16 και U18 για 48 ομάδες και ένα διετές τουρνουά U20 για 24 ομάδες.

Ο Πρόεδρος της FIFA ολοκλήρωσε τη συνάντηση ευχαριστώντας τους Αντιπροέδρους της FIFA, τα μέλη του Συμβουλίου της FIFA και τους εκπροσώπους των ενώσεων μελών της FIFA για την προσοχή τους και την εποικοδομητική συμβολή τους στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής.

Παρά την υποστήριξη των Ινφαντίνο και Βενγκέρ, η UEFA παραμένει ενάντια στα σχέδια αύξησης της συχνότητας των Παγκοσμίων Κυπέλλων, υποστηρίζοντας ότι θα βλάψει το ποδόσφαιρο και θα απειλήσει την υγεία και την ευημερία των παικτών και αναζητά μια συνάντηση με τη FIFA για να συζητήσουν τα σχέδια.

Η συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής CONMEBOL είχε περιγράψει προηγουμένως τα σχέδια ως “εξαιρετικά μη βιώσιμα”, αλλά η Συνομοσπονδία Βορείου και Κεντρικής Αμερικής και η Καραϊβική Ένωση Ποδοσφαίρου (CONCACAF) καθώς και η Ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (AFC) επιβεβαίωσαν ότι είναι ανοιχτά στην ιδέα ενός 2ετούς παγκόσμιο κυπέλλου.

Στη συνάντηση της Πέμπτης, οι ομοσπονδίες έθεσαν ερωτήσεις και εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο ενός διετούς Παγκοσμίου Κυπέλλου στα οικονομικά, το κύρος του ανταγωνισμού, την ευημερία των ποδοσφαιριστών  και τους εγχώριους αγώνες, καθώς και πώς θα ταιριάζει στο ημερολόγιο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το κλίμα στη  συνάντηση ήταν  εποικοδομητικό, πολιτισμένο και διαφανές…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου