Translator

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού , Λίνα Σουλούκου επικεφαλής της 12μελούς επιτροπής η οποία θα εκλέξει τον "Χρυσό Ποδοσφαιριστή του 2021"

 



Επικεφαλής της 12μελούς επιτροπής για τον «Χρυσό Ποδοσφαιριστή» του 2021 η Λίνα Σουλούκου

O Μάνος Σταραμόπουλος γράφει για την γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, έγκριτη νομικό, Λίνα Σουλούκου η οποία θα είναι επικεφαλής της 12μελούς επιτροπής για τον "Χρυσό Ποδοσφαιριστή"του 2021 στο ετήσιο δημοψήφισμα της Ιταλικής εφημερίδας "Tuttosport"

Επικεφαλής της 12μελούς επιτροπής για τον «Χρυσό Ποδοσφαιριστή» του 2021 η Λίνα Σουλούκου

Σημαντική διάκριση για την γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου. Η 37χρονη έγκριτη νομικός από την Λάρισα, συμπεριελήφθη στην επιτροπή με παλιούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα αναδείξουν τον «Χρυσό ποδοσφαιριστή του 2021» (Golden player- πέρυσι είχε υπερισχύσει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ) .

 Το νέο αυτό σχέδιο είναι ιδέα της Ιταλικής αθλητικής εφημερίδας «Tuttosport»η οποία ήδη εδώ και πολλά χρόνια είχε παρουσιάσει το «Χρυσό αγόρι» (Golden Boy) και στο οποίο βραβεύεται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής κάτω των 21 ετών.

Τώρα λοιπόν η ηγεσία της εφημερίδας «Tuttosport» (εδρεύει στο Τορίνο και είναι φίλα προσκείμενη στην Γιουβέντους) προχωρά ακόμη περισσότερο. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει ένα νέο δημοψήφισμα και πάει  ένα βήμα παραπάνω.

Η Bundesliga ανοίγει το δρόμο στα πρωταθλήματα της Ευρώπης | %CE%B75 11
Μάνος Σταραμόπουλος
Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Η Λίνα Σουλούκου δεν ανήκει απλά στην Επιτροπή του «Golden Player ». Ηγείται αυτής. Σε μια Επιτροπή που είναι γεμάτη από θρύλους του ποδοσφαίρου. Η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού είναι πρόεδρος της επιτροπής και μαζί της βρίσκονται ιερά τέρατα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ποδοσφαιριστές-μύθοι όπως οι Έντ Φαν ντερ Σαρ, Αλεσάντρο  Κοστακούρτα,Κρίστο  Στόιτσκοφ, Πάβελ  Νέντβεντ, Λούκα  Τόνι, Λόταρ  Ματέους,Αντρέι  Σεφτσένκο,Σαμ  Ετό, Χουάν Σεμπάστιαν  Βερόν,Εμίλιο  Μπουντραγκένιο,Στεφάν  Σαπουιζά.Βλέπουμε λοιπόν ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες  βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και στο ποδόσφαιρο. Όπως η «αρχιτέκτονας» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι, Ρωσίδα,  Μαρίνα Γκρανόφσκαγια. Έτσι τώρα η  Λίνα Σουλούκου η οποία είναι  κάτω από την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη , ανεβαίνει και μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου.

Με αφορμή την επικείμενη «παράδοση» του βραβείου «Golden Player », η Λίνα Σουλούκου μίλησε στην εφημερίδα  Tuttosport γενικά για την ενασχόλησή της με το ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό και τα όνειρα τα δικά της αλλά και της ομάδας του Πειραιά.

– Αν σκεφτείτε τους συμπαίκτες σας στο ταμπλό του Golden Player, ποιος θα ήταν πιο άνετος να ενισχύσει τον Ολυμπιακό;

«Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε. Είναι μεγάλη εμπειρία για μένα να είμαι μέρος αυτής της μεγάλης διαδικασίας και στο ίδιο συμβούλιο με τους θρύλους του ποδοσφαίρου

Όσο για τον Εντουιν  (Φαν ντερ Σαρ) – τον οποίο θαυμάζω – δεν είμαι τόσο αμερόληπτη όσο είμαι κοντά του και με τον οποίο μοιράζομαι την εμπειρία στο διοικητικό συμβούλιο του ECA.

Αλλά, αν πρέπει να επιλέξω άλλη, χωρίς να έχω κατά νου την τρέχουσα ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά ως καλός ποδοσφαιριστής, μάλλον θα ποντάρω στον Έτο. Εκτός από εξαιρετικός επιθετικός, ο Σαμ ήταν πάντα μαχητής. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι ο μόνος στην ιστορία που έχει πετύχει το τρεμπλ σε δύο συνεχόμενες σεζόν και με δύο διαφορετικές ομάδες: Μπαρσελόνα και Ίντερ . Αλλά επειδή είναι όλοι θρύλοι του ποδοσφαίρου, θα με χάλαγε η επιλογή … Είμαι χαρούμενη  που τους έχω ως ταξιδιωτικούς συντρόφους για τον “Χρυσό Ποδοσφαιριστή” , ένα βραβείο που θέλουμε να είναι σοβαρό και καινοτόμο ».

–          Ποτέ δεν υπήρξατε  ποδοσφαιριστής, αλλά αντιθέτως  κόρη της τέχνης …

«Ο πατέρας μου, ο Σωτήρης, ήταν τερματοφύλακας, εγώ πάντα έπαιζα βόλεϊ. Όταν ήμουν παιδί, δυστυχώς, το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν ήταν ακόμη τόσο δημοφιλές και διαδεδομένο όσο τώρα. Αλλά πάντα με ενθουσίαζε το ποδόσφαιρο και ο οπαδός του Ολυμπιακού ».

–          Πώς καταφέρατε να γίνετε γενική διευθύντρια της αγαπημένης σας ομάδας;

«Το 2004, όταν ήμουν 24  ετών και σπούδαζα νομικά στο Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα προσλήφθηκα στο τμήμα αντιντόπινγκ: αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Αργότερα, μετά το τέλος των σπουδών μου και μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου πτυχίου (μάστερ στη διοίκηση αθλημάτων) στην Ισπανία, επέστρεψα στην Ελλάδα και εργάστηκα στην ομοσπονδία για θέματα διαιτησίας του  ποδοσφαίρου. Το 2016 μου ζητήθηκε να εργασθώ  στον Ολυμπιακό και από το 2018 έγινα η γενική  διευθύντρια  του συλλόγου ».

–          Πόσο σημαντική είναι για εσάς και για όλες τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο η επιτυχία της Τσέλσι στο Champions League με επικεφαλής τον Γκρανόβσκαγια;

«Η Μαρίνα διευθύνει έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο και είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Για εμάς τις γυναίκες, το πρόβλημα δεν είναι η δουλειά των μάνατζερ, που είναι το ίδιο στο ποδόσφαιρο ή αλλού, αλλά μπορεί να είναι  το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Στον Ολυμπιακό νιώθω μεγάλη εμπιστοσύνη από όλους, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο κ.  Μαρινάκη. Δουλεύουμε πολύ ως ομάδα: Κριστιάν Καρεμπέ (αθλητικός διευθυντής ), Φρανσουά Μοντεστό  (Διευθυντής σκάουτινγκ ) και Βασίλης Τοροσίδης  (τεχνικός διευθυντής ) – τους οποίους γνωρίζετε καλά επειδή έπαιξαν και στην Ιταλία – μαζί με τον προπονητή μας Πέδρο Μαρτίνς  και να αποφασίσει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για το σύλλογο. Στο τέλος, μαζί με αυτούς και υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του Προέδρου, κ. Μαρινάκη, βρίσκομαι σε θέση να συνεχίσω τις διαπραγματεύσεις για να ολοκληρωθούν ».

– Είχε  γίνει λόγος για επιστροφή του Μανωλά στον Ολυμπιακό: μπορεί η ιδέα να επανέλθει στην επικαιρότητα  στο μέλλον;

 « Ο Μανωλάς ήταν  ένας από τους ποδοσφαιριστές  μας και είμαστε όλοι περήφανοι που τον βλέπουμε σε έναν σημαντικό ιταλικό σύλλογο όπως είναι η Νάπολι ».

–          Είστε παθιασμένη  με το ιταλικό ποδόσφαιρο;

 «Πολύ,   επειδή το ζεις με πάθος όπως εμείς».

–          Ο αγαπημένος σας ποδοσφαιριστής της Ιταλίας του Μαντσίνι, που βγήκε πρωταθλήτρια  Ευρώπης;

«Ο Ντοναρούμα αποδείχθηκε ο καλύτερος. Και τότε εγώ, ως κόρη πρώην τερματοφύλακα, έχω αδυναμία στο νούμερο ένα ». H κ. Σουλούκου προσθέτει: «Έχω στο σπίτι μια φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτή της Γιουβέντους.  Ο Αντρέα Ανιέλι την έδωσε στην κόρη μου φέτος, κι έτσι έγινε οπαδός της Γιουβέντους. Ενώ ο άλλος γιος μου είναι Ολυμπιακός, αλλά και οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα και οι δύο είναι παθιασμένοι με τον Κριστιάνο».Κλείνοντας, ο δημοσιογράφος της «Tuttosport» Φίλιππο Κορνάκια  επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός στην Ιταλία αναφέρεται ως «η Γιουβέντους της Ελλάδας». «Ναι, λίγο Γιουβέντους και λίγο Μπάγερν Μονάχου της Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός», ήταν η απάντησή της κ. Σουλούκου .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου