FA, Premier League και EFL συμφώνησαν στις προϋποθέσεις εισόδου για ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό μετά το Brexit
Με το Brexit, οι σύλλογοι δεν μπορούν να αποκτούν ελεύθερα ποδοσφαιριστές από την ΕΕ

Η Αγγλική ομοσπονδία (FA), η Λίγκα (Premier League) και η Ένωση επαγγελματικών κατηγοριών ( EFL) ήρθαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο ώστε να τεθεί σε εφαρμογή, όπως κι έγινε, το οποίο αναφέρει τις προϋποθέσεις εισόδου για ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό μετά το Brexit.

Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo
Η πρόταση του Κυβερνητικού Σώματος Ποδοσφαίρου (GBE) υποβλήθηκε στην κυβέρνηση τον περασμένο μήνα από την FA, ως κυβερνητικό όργανο ποδοσφαίρου, και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τα κριτήρια παρέχουν το πλαίσιο για τους συλλόγους της Premier League και της EFL να αποκτούν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό (καθώς δεν υπάρχει πλέον κοινοτικός για τους Άγγλους) από την 1η Ιανουαρίου, όπου και τυπικά το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Έτσι λοιπόν με το Brexit, οι σύλλογοι δεν μπορούν να αποκτούν ελεύθερα ποδοσφαιριστές από την ΕΕ. Οι ποδοσφαιριστές από χώρες της ΕΕ που θέλουν να αγωνισθούν στην Πρέμιερ Λιγκ ή στην EFL θα πρέπει να αποκτήσουν GBE (άδεια Εργασίας) , όπως όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές και μη από το εξωτερικό, για να έχουν δικαίωμα να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το GBE έχει θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα βασισμένο σε πόντους. Οι εντεταλμένοι υπάλληλοι θα αξιολογούν ποδοσφαιριστές παλιούς αλλά και ταλαντούχους με βάση τα κάτωθι κριτήρια :
– Διεθνείς εμφανίσεις για έμπειρους και νέους
– Ποιότητα του συλλόγου πώλησης, με βάση το πρωτάθλημα στο οποίο βρίσκεται , τη θέση του πρωταθλήματος στην γενική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και την πρόοδο της ομάδας στις Ηπειρωτικές της διοργανώσεις (UEFA, CONCACAF, CAF κλπ).
– Εμφανίσεις στο σύλλογο, με βάση τα πρακτικά εσωτερικού πρωταθλήματος και Ηπείρου
Οι ποδοσφαιριστές που συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό πόντων θα κερδίζουν αυτόματα ένα GBE (Αδεια Εργασίας) , ενώ οι ποδοσφαιριστές ακριβώς κάτω από το όριο μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια δια μέσω ενός πίνακα εξαιρέσεων, που έχει δημιουργηθεί.
Το σύστημα πληροί τους κοινούς στόχους της Πρέμιερ Λιγκ, της EFL και της FA που επιτρέπει την πρόσβαση στους καλύτερους ποδοσφαιριστές και στα σπουδαία ταλέντα των συλλόγων, καθώς και τη διαφύλαξη των ομάδων της Αγγλίας, διασφαλίζοντας ευκαιρίες για ποδοσφαιριστές γηγενείς.
Για τους κάτω των 21
Στην Πρέμιερ Λιγκ, ο αριθμός των παικτών από το εξωτερικό, κάτω των U21 που μπορεί να αποκτήσει ένας σύλλογος περιορίζεται πλέον σε 3 ανά «παράθυρο μεταφοράς» Ιανουαρίου και Ιουλίου. Και συνολικά 6 ανά σαιζόν. Αυτό επιτρέπει την ένταξη των καλυτέρων νέων ποδοσφαιριστών από όλο τον κόσμο, ούτως ώστε να μπορούν παράλληλα να προωθηθούν και τα εγχώρια ταλέντα της κάθε ομάδας και να βοηθηθεί φυσικά και η εθνική Αγγλίας που μετά το 1966 δεν έχει καταφέρει να πάρει ένα σπουδαίο τρόπαιο. Σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαική Ενωση σημαίνει επίσης ότι οι σύλλογοι δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό πριν να έχουν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια.
Οι κορυφαίοι φορείς ποδοσφαίρου συμφώνησαν επίσης στο πως θα βελτιωθεί το σύστημα των ποδοσφαιριστών .
Η συμφωνία τέθηκε πλέον σε ισχύ , με τα απαιτούμενα κριτήρια της κυβέρνησης από το Νέο Ετος. Ηδη εφαρμόζεται υπο μερική ανοχή στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και θα είναι σε πλήρη ισχύ από το καλοκαίρι του 2021.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου